3 tips voor het verhogen van je balkon vloer

3 tips voor het verhogen van je balkon vloer

Galerijen ophogen gebeurt voornamelijk bij de oudere gebouwen. Door de galerijen op te hogen, wordt er op een duurzame manier veilig toegang verleend tot de balkons van de bewoners in het appartement. Dit is belangrijk voor de mensen die niet meer goed te been zijn. Op die manier krijgen zij namelijk nog de kans om langer te genieten van hun prachtige balkon.

Een manier om ervoor te zorgen dat mensen die minder te been zijn hun balkon veilig kunnen betreden, is door het ophogen van de balkon. Dit artikel geeft daarom ook 3 tips voor het verhogen van jouw balkonvloer.

Verhoog je balkonvloer met drainagetegels 

Drainagetegels zijn niet al te zwaar in gewicht en kunnen prima geplaatst worden op jouw balkon. Drainagetegels hebben halfronde gleuven aan de onderkant zitten. Door deze halfronde gleuven wordt het makkelijker voor het water om weg te lopen. Met drainagetegels verhoog jij dus gelijk jouw balkonvloer en zorg je ervoor dat het water ook nog eens makkelijk wegloopt.

Wanneer je er graag zeker van wil zijn dat jij niet uitglijdt op jouw balkonvloer, dan kun je gebruik maken van een antislip coating. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je niet zal uitglijden op jouw verhoogde balkonvloer. Daarbij maakt een coating jouw balkonvloer ook nog eens helemaal compleet met zijn glans.

Verhoog je balkonvloer met vlonders

Om jouw vloer balkon verhogen, kun je gebruik maken van vlonders. Vlonders zorgen voor een natuurlijke balkonvloer die pure perfectie uitstraalt. Vlonders zijn gemaakt van kunststof of van lichtgewicht hout. Met vlonders kun jij dus gemakkelijk jouw balkonvloer verhogen zonder dat het al te zwaar wordt voor jouw balkon. Hierdoor hoef jij dus niet bang te zijn dat jouw balkon het gaat begeven door het extra gewicht dat eraan wordt toegevoegd.

Vlonders kunnen echter glad worden door de regen. Zorg er daarom voor dat je na het plaatsen van de vlonders een antislip coating toebrengt. Hierdoor kun je veilig genieten van jouw verhoogde balkonvloer.

Verhoog je balkonvloer met rubberen tegels

Naast drainagetegels en vlonders is het ook mogelijk om jouw balkonvloer te verhogen met rubberen tegels. Rubberen tegels zijn gemaakt van rubber en geperst in de vorm van tegels. Rubberen tegels zijn erg licht van gewicht, waardoor jij je dus geen zorgen hoeft te maken over het feit of jouw balkon het extra gewicht kan houden, want jouw balkon kan het gewicht dus gewoon houden.

Om jouw verhoogde balkonvloer af te maken, kun je ervoor kiezen om nog een coating toe te voegen. Met deze coating bescherm jij jouw verhoogde balkonvloer en verleng je de levensduur van jouw verhoogde balkonvloer.

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *