Aandelen kopen als onderneming? Zo doe je dit

Aandelen kopen als onderneming? Zo doe je dit

U wilt starten met beleggen en u wilt eindelijk de stap nemen om aandelen te kopen. Maar hoe koop je nou eigenlijk aandelen? Waar kunt u de aandelen het beste kopen? En hoe koop ik mijn aandelen op het juiste moment? 

Voorheen kon u altijd alleen uw aandelen kopen via de bank. Alleen u betaalde via de bank wel altijd nog transactiekosten. Tegenwoordig zou u ook online via financiële instellingen aandelen kunnen kopen. 

Hoe en waar koop ik mijn aandelen?

Wat u hierboven al gelezen heeft kunt u uw aandelen kopen via financiële instellingen, dit kan zowel bij een bank of online. Met het kopen van aandelen via financiële instellingen zijn uw aandelen in een mum van tijd aangekocht of verkocht. 

Juiste moment

Het is en blijft natuurlijk altijd de vraag wanneer het juiste moment is om aandelen te kopen. Want aandelen kopen en verkopen op het juiste moment zorgt natuurlijk voor koerswinst. Dit blijft onder iedereen altijd de grootste vraag en daar zal je ook altijd maar mee bezig blijven. Wanneer u aandelen moet kopen of verkopen hangt ook aan vele factoren af die meespelen. Een tip om te weten wanneer u het beste kan kopen of verkopen is om te abonneren bij een goed beleggingsblad. Zo’n beleggingsblad geeft jouw de juiste informatie en inzicht op hoe de markt er voor staat. Zo heeft u inzicht in de laatste koop- en verkoopadviezen. 

Kostenplaatje

Bij het aanschaffen van aandelen betaalt u wel transactiekosten aan de bank of via online financiële instellingen. Deze transactiekosten worden bepaalt door de spread van de beurs. Een spread is de verkoopprijs van het aandeel minus de koopprijs van het aandeel. Vaak bij het kopen van aandelen heeft u namelijk te maken met een starttarief. En zo’n starttarief wordt ook vaak vermeerderd met een procentuele commissie. 

Beginner?

Is dit voor u als particulier of als bedrijf de eerste keer dat u begint met beleggen en u wilt aandelen gaan kopen. Denk dan altijd eerst even naar. Doe eerst altijd even een stap terug en bedenk voor jezelf waarom je wilt starten met beleggen. En bedenk daarna hoe en waarin u wilt beleggen. Als u dit allemaal op een rijtje hebt, dan kan je echt starten met beleggen 

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl