Breng jouw website naar een hogere ranking

Breng jouw website naar een hogere ranking

In de online wereld wordt de positie van een website bepaald door het aantal klikken dat het ontvangt. Hoe hoger een site scoort, hoe vaker deze wordt bezocht. Dit is de reden waarom Search Engine Optimization (SEO) bestaat. Zoekmachineoptimalisatie of SEO door middel van linkbuilding helpt je ​​website naar de top van de zoekresultaten te klimmen en meer klikken aan te trekken.

Gebruik alt-tags voor afbeeldingen

Alt-tags zijn een belangrijk onderdeel van SEO. Alt-tags helpen lezers te begrijpen waar een afbeelding over gaat. Gebruik alt-tags voor afbeeldingen die relevant en beschrijvend zijn, maar niet overdreven lang of mooi. Zorg ervoor dat je alt-tag uniek is voor de afbeelding die je beschrijft, zodat zoekmachines niet proberen slechte overeenkomsten te vinden. Dit zal je paginabezoekers alleen maar verwarren en dan kan Google je website lager rangschikken dan het verdient. Dit komt omdat ze helemaal niet weten hoeveel afbeeldingen er op die pagina stonden en waar ze over gaan.

Google Analytics gebruiken

Google Analytics is een gratis tool waarmee je inzicht krijgt in hoe mensen je site gebruiken. Je kunt het gebruiken om erachter te komen wat je gebruikers wel en niet leuk vinden en waar ze vandaan komen. Je kunt zien hoeveel verkeer je site krijgt en welke pagina’s hoge bouncepercentages hebben. Hoge bouncepercentages betekenen dat meer mensen meteen vertrekken zonder je site volledig te bekijken. Je weet ook welke pagina’s lage bouncepercentages hebben. Dit betekent dat mensen minimaal dertig seconden op je site zijn gebleven.

Schrijf goede inhoud

Goede inhoud is het geheim om hoog te scoren in zoekmachines. Het belangrijkste dat je moet doen bij het schrijven van inhoud, is ervoor te zorgen dat je long-tail-zoekwoorden en -zinnen gebruikt. Je moet je trefwoorden ook opnemen in de title tag, de eerste alinea, de laatste alinea en de hoofdtekst. Je kunt zoekwoorden in principe overal plaatsen waar ze van nature in een artikel passen. Als je een artikel hebt over hoe je AdWords effectief kunt gebruiken, kun je deze woorden in de hele inhoud gebruiken. Zorg ervoor dat alle afbeeldingen op je site relevante alt-tekst beschrijvingen hebben voor elke afbeelding, zodat zoekmachines ze ook goed kunnen indexeren.

Link naar andere pagina’s op de site

Je kunt ook doorlinken naar andere pagina’s op de site. Een goede manier om dit te doen is door links in je voettekst of zijbalk toe te voegen en ervoor te zorgen dat die links relevant zijn. Als je een blogpost hebt over hoe je een effectieve marketingcampagne voert, link er dan vanaf je homepage naar in plaats van het alleen in de tekst of in de inhoud te vermelden. Dit vertelt Google dat je wilt dat mensen die die pagina lezen, op die link klikken. Je kunt ook interne links op je hele site en op sociale media toevoegen. Gebruikers weten dan waar ze binnen je site nog meer naar toe kunnen gaan als ze meer informatie willen. Het zal hen ook vertellen waar ze inhoud kunnen lezen die verband houdt met iets dat ze willen lezen of bekijken. Je moet ook naar buiten linken. Dit betekent dat je verbinding maakt met andere websites met inhoud die verband houdt met of relevant is voor die van jou. Je kunt die sites met gezaghebbende inhoud linken of krachtige backlinks gebruiken. Dit kan allemaal met de hulp van een SEO specialist als LEQUAL.

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *