De voordelen van een allround SEO Tool

De voordelen van een allround SEO Tool

Zodra je met SEO aan de slag gaat, is het belangrijk om verschillende zaken goed te kunnen analyseren. Zoekwoordenonderzoek is hier een voorbeeld van. Maar ook het onderzoeken van de concurrentie en volgen van rankings zijn belangrijkste aspecten binnen SEO. En gelukkig zijn daar verschillende handige tools voor.

Maar voor je het weet werk je met 10 verschillende tools en zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom werken wij het liefst met een allround SEO tool, ook wel all-in-one SEO tools genoemd.

Dit soort tools kunnen je helpen bij alle factoren die voor SEO belangrijk zijn. Bijvoorbeeld met zoekwoordenonderzoek, SERP analyses, backlink profielen in kaart brengen en een concurrentie-analyse.

Voorbeelden van allround SEO tools zijn SEMrush, AHrefs en Mangools. Alle drie de tools hebben allemaal hun eigen unieke features maar zijn wel breed inzetbaar voor de verschillende SEO factoren.

Een groot voordeel van zo’n all-in-one tool is dat je alle benodigde informatie in één overzichtelijk scherm hebt. Dat werkt vaak wel zo prettig. Op die manier kun je eenvoudig gegevens met elkaar combineren om de juiste analyses te maken.

SEO tools met meerdere functies hebben als groot voordeel dat ze deze functies vaak met elkaar combineren om zo tot unieke inzichten te komen. Zo krijg je bij een SERP analyse ook direct inzicht in het linkprofiel van je concurrenten en kun je ook meteen alle belangrijke SEO metrics inzien. Hier had je anders misschien wel 3 verschillende programma’s voor nodig gehad.

Zo kies je de juiste tool

Het kiezen van de juiste tool is belangrijk. Iedere tool heeft zijn eigen features en de één werkt makkelijker dan de ander. Zo zijn SEMrush en AHrefs echte expert tools met complexe functies. En is Mangools meer een totaalpakket wat heel gebruiksvriendelijk werkt en meer aansluit bij de wensen van een beginner.

Op internet worden er veel gebruikerservaringen gedeeld in de vorm van reviews. Ons advies is om er een paar te lezen voordat je een keuze maakt en een (duur) abonnement afsluit.

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl