De voordelen van glasvezel internet

De voordelen van glasvezel internet

Glasvezel internet biedt veel mogelijkheden. Met glasvezel ontvang je ultrasnel data op je telefoon, tablet, laptop of televisie via je glasvezelverbinding. Tegenwoordig bestaat er ook zakelijk glasvezel internet. Om een glasvezel internet abonnement te nemen moet er wel in jouw wijk glasvezel liggen. Als dit het geval is kun je gebruik maken van het supersnelle netwerk en het maximale uit je verbinding halen. Als bedrijf kun je ook gebruik maken van NDIX. Met NDIX wordt razendsnelle glasvezel beschikbaar voor bedrijven in Nederland.

Glasvezel heeft veel voordelen. Hier zullen de belangrijkste voordelen worden besproken.

1.   Snelheid

De verbinding via glasvezel internet is sneller dan elk ander netwerk in Nederland. Onderzoekers hebben aangetoond dat medewerkers van bedrijven minstens een uur per week verliezen aan productiviteit door een tragere internetverbinding. Met glasvezel internet heb je dit probleem niet meer en kun je dus het optimale uit het bedrijf halen. Daarnaast zijn de maximumsnelheden van glasvezel nog lang niet bereikt en zal dit nog in de toekomst dus nog beter worden.

2.   Uploadsnelheid en downloadsnelheid symmetrisch

Een ander voordeel wat fijn is aan zakelijk glasvezel internet is het feit dat het glasvezel internet een symmetrische verbinding heeft. Met glasvezel internet is de uploadsnelheid en de downloadsnelheid gelijk. Voor bedrijven die met een cloud werken, of veel moeten downloaden, is dit een enorm voordeel. Er is hier namelijk een hoge uploadsnelheid nodig, wat met een normale kabel niet haalbaar is.

3.   Stabiele verbinding 

Glasvezel verbinding loopt zonder onderbrekingen gelijk door naar jouw kantoor. Met glasvezel internet is je verbinding altijd stabiel en snel, ook al zijn is de hele wijk online. Daarnaast hebben bedrijven met glasvezel internet minder snel last van storingen.

4.   Duurzaam

Glasvezel internet bestaat uit glasvezelkabels. Deze glasvezelkabels worden ook wel fibers genoemd. Fibers zijn net zo dun als een haar en worden gemaakt van een soort glas. Vezelkabels hebben een zeer lange levensduur en hebben bijna geen onderhoud nodig. De traditionele kabel internetverbinding bestaat uit koperen kabels. Koperen Kabels kunnen uitzetten, oxideren en schadelijke stoffen in de grond lekken. Ze kunnen dus ook erg schadelijk zijn voor het milieu. Glasvezel internet is erg duurzaam. Wanneer de glasvezelkabels namelijk na een lange tijd toch vervangen moeten worden, kunnen deze kabels makkelijk worden gerecycled.

5.   Betrouwbaar

Glasvezel internet is veel stabieler dan de traditionele kabelverbinding. Dit komt doordat de traditionele kabel van koper is, en glasvezel veel sterker is dan koper. Daardoor kan glasvezel veel beter tegen wisselende weersomstandigheden of elektromagnetische interferentie. Traditionele koperen kabels hebben wel erg veel last van elektromagnetische interferentie, door bijvoorbeeld veel machines, veel elektronische apparaten die in de buurt zijn. Glasvezel internet kan hier veel beter tegen en zal niet snel slijten door deze straling.

Fysieke schade komt bij glasvezel dus bijna niet voor, tenzij de kabel hardhandig wordt doorgeknipt. Vooral voor bedrijven die in de buurt van een industrieel pand zitten, of zelf veel randapparatuur in gebruik hebben, is glasvezel eigenlijk het beste om de snelheid en kwaliteit van het internet voor een lange termijn te waarborgen.

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl