Een eigen private cloud. Doen of niet?

Een eigen private cloud. Doen of niet?

Het werken in een bedrijf dat alsmaar vooruit gaat, betekent vaak ook het werken vanuit huis of vanaf een rare plek zoals een strandhuisje in Spanje. Het is hierbij natuurlijk wel erg praktisch als je gewoon bij alle spullen kan, waar je normaal ook mee zou werken. Gelukkig zijn er verschillende opties te vinden via https://gflex.nl/ zoals het gebruik van een private cloud. Deze zorgt ervoor dat je in kan loggen en op een online plek bent dat precies zo is als uw normale bureaublad, zodat je verder kunt werken waar je gebleven was.

Wat is het voordeel?

In tegenstelling tot het gebruik van normale programma’s op een pc of laptop, heb je bij het gebruik van een private cloud een soort online werkplek dat op een centrale server staat. Hierdoor zijn alle bestanden en informatie altijd beschikbaar, en kan je gemakkelijk aan de slag. Deze manier van werken bespaart een hoop kosten, omdat je niet voor de verschillende devices de programma’s hoeft te kopen, of bezig hoeft te zijn met het back uppen ervan. Wanneer je een nieuwere versie of juist een oudere versie wilt, kun je ze dit gemakkelijk upscalen of downscalen, net hoe je het wilt.

Maatwerk voor ieder

Een private cloud, een online werkplek is voor iedereen aan te raden. Of je nu werkt als ZZP-er of als medewerker in een MKB, er zijn altijd voordelen. Voor de ZZP-ers zijn de grootste voordelen dat er minder dure hardware nodig is, waardoor je je geld kan investeren in andere dingen. Een voordeel voor iedereen, de data wordt op een veilige en centrale plek opgeslagen, waardoor je nooit zomaar je gegevens verliest. Je betaald niet onnodig voor dingen die niet gebruikt worden, maar enkel voor de medewerkers die ook echt gebruik maken van de cloud.

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl