Hoe werkt linkbuilding nu precies? Lees het hier!

Wellicht dat je jezelf afvraagt, hoe werkt linkbuilding nu precies? Linkbuilding is namelijk een belangrijk onderdeel binnen zoekmachineoptimalisatie. Dit is namelijk een activiteit waarbij externe hyperlinks verkregen worden van andere websites naar jouw eigen website. Deze backlinks fungeren als een soort aanbeveling en beïnvloeden de autoriteit en zichtbaarheid van je website. Ben jij benieuwd naar meer informatie over hoe werkt linkbuilding nu precies? Stop dan met zoeken en lees direct deze pagina door voor meer informatie over dit onderwerp.

Hoe werkt linkbuilding en backlinks

Voordat we echt verder ingaan op hoe werkt linkbuilding, is het van belang om te begrijpen waarom backlinks zo van groot belang zijn voor je vindbaarheid. Google beschouwt deze backlinks als een soort stemmen voor je website. Hoe relevanter deze backlinks zijn, des te meer vertrouwen de zoekmachines hebben in de waarde en relevantie van je content. Het resultaat van dit vertrouwen zal tot slot resulteren in hogere posities binnen de zoekresultaten. Hierdoor zal jouw website per saldo meer bezoekers aantrekken en dat is natuurlijk het uiteindelijke doel wat je wilt realiseren.

Kwaliteit is van groot belang

Een belangrijk onderdeel bij hoe werkt linkbuilding precies is de kwaliteit. Kwaliteit is namelijk veel belangrijker dan kwantiteit. Vroeger kon je zo veel mogelijk links krijgen naar je websites, maar die tijd is over. Zoekmachines waarderen namelijk vooral de relevantie en kwaliteit van backlinks. Hierdoor kan één gezaghebbende backlinks veel meer impact hebben dan tientallen backlinks die willekeurig afkomstig zijn van minder betrouwbare bronnen. Het is om deze reden dus essentieel om focus te leggen op het verkrijgen van betrouwbare backlinks. Hierdoor zul je merken dat je veel sneller zal stijgen in de zoekmachines.

Hoe werkt linkbuilding in een natuurlijke vorm?

Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen is linkbuilding van belang. Hierbij dienen de links op een natuurlijke wijze verkregen te worden. Met natuurlijk wordt bedoeld dat de links op een organische wijze worden verkregen. Hetgeen je uiteindelijk dus wilt bereiken is dat andere websites uit eigen beweging naar jouw content gaan linken omdat ze de informatie die jij hebt gepubliceerd waardevol en informatief vinden. Deze vorm van linkbuilding is een stuk complexer in tegenstelling tot onnatuurlijke linkbuilding. Echter, zul je hier wel de vruchten kunnen plukken, want zoekmachines belonen deze vorm van linkbuilding extreem.

Voorkom de volgende strategieën

Hoe werkt linkbuilding?Je kunt naast natuurlijke linkbuilding ook kiezen voor onnatuurlijke linkbuilding. Over het algemeen staat deze term bekend als black hat linkbuilding en bevat manipulatieve technieken om kunstmatige backlinks te verkrijgen. Deze strategieën zijn voornamelijk in strijd met de richtlijnen van Google en kunnen leiden tot straffen. Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden van onnatuurlijke linkbuilding opgesomd:

  1. Het uitwisselen van links, of terwijl het ruilen van backlinks met andere websites
  2. Het kopen van backlinks om je profiel een boost te geven
  3. Het opzetten van een private blog network waarmee je uiteindelijk naar je eigen website gaat linken
  4. Het gebruikmaken van spammy blog comments waarbij je comments plaatst bij irrelevante links van andere blogs.

Vind je dit interessant? Dan kan SEO zeker iets voor jou zijn!

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *