SEO uitbesteden? Boost jouw vindbaarheid

SEO uitbesteden? Boost jouw vindbaarheid

Door zoekmachineoptimalisatie ofwel SEO toe te passen, verbeter je de vindbaarheid van jouw website. Het zorgt ervoor dat je website hoger in zoekmachines, zoals Google, rankt en zo trek je meer bezoekers naar jouw website. Dat klinkt eenvoudig als het zo omschreven wordt, maar dat is het niet. Hierbij is namelijk kennis, creativiteit en inspanning nodig. Veel bedrijven laten SEO uitbesteden, lees in dit blog meer over SEO en waarom je het eventueel uit zou besteden.

Hoe krijg ik met SEO een hogere ranking in de zoekmachines?

Hoe SEO exact werkt, dat weten we helaas niet. De ranking van websites en pagina’s wordt gebaseerd op veel factoren. Gelukkig is er de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op een hoop van deze factoren. SEO specialisten zijn altijd met de volgende drie pijlers bezig bij het optimaliseren van websites:

  • Techniek

Een technisch goede website is voor zowel de gebruiker als voor Google belangrijk.
Dit onderdeel is minder zichtbaar voor de bezoekers van de website, maar zeker niet onbelangrijk. Bij technische SEO draait het om page speed, structured data, veiligheid en nog veel meer. 

  • Content

Dit onderdeel draait om de inhoud/content op jouw website. Hoe aantrekkelijk is de inhoud voor gebruikers en vinden ze de informatie waar ze naar op zoek zijn? Content is niet alleen de tekst, zoals blogs en dienstpagina’s op je website. Afbeeldingen, video’s en audio’s vallen ook onder content. Om de juiste content op jouw website te plaatsen, is het van belang om te weten waar de doelgroep naar op zoek is. Doe daarom altijd eerst een zoekwoordenonderzoek voordat je content plaatst!

  • Autoriteit

Creëer autoriteit door betrouwbaarheid uit te stralen naar Google en de gebruikers van je website. Dit doe je door te linkbuilden. Probeer backlinks te verkrijgen van websites met een hoge autoriteit. Daarnaast zijn er nog meer linkbuilding-strategieën die toegepast worden. Het realiseren en vasthouden van linkbuilding is een cruciaal onderdeel van SEO.

Waarom SEO uitbesteden?

Veel bedrijven kiezen ervoor om SEO uit te besteden. Je kan het uiteraard zelf doen, maar daar is kennis, capaciteit en tijd voor nodig. Daarnaast is goed inzicht in de verschillende mogelijkheden een vereiste. Als je ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan, houd er dan rekening mee dat Google straffen uitdeelt als je technieken gebruikt die tegen hun richtlijnen ingaan. Een voorbeeld hiervan is het kopen van backlinks. Google deelt hiervoor straffen uit waardoor jouw website lager in de zoekmachines komt te staan of zelfs tijdelijk verdwijnt. 

Als je de kennis, capaciteit en tijd niet hebt, is het altijd mogelijk om SEO-specialisten in te schakelen. Dit kost natuurlijk geld, maar je profiteert van specialisten met jarenlange ervaring en je haalt vaak een stuk sneller de gewenste resultaten. Houd er wel rekening mee dat je geduld moet hebben als het om SEO gaat. Volgens Google duurt het gemiddeld 4 tot 12 maanden voordat je zichtbaar resultaat behaald. Het is een langetermijninvestering en het is belangrijk om het proces goed te onderhouden. 

 

https://www.iq-leads.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *