Waar bestaat goed webdesign uit?

Waar bestaat goed webdesign uit?

Wil je weten wat een goed webdesign maakt? Dit artikel zal het je vertellen. Ten eerste moet de website gemakkelijk te navigeren zijn en dingen erop gemakkelijk vinden. Je moet er ook voor zorgen dat de site er professioneel uitziet en je bedrijf afschildert als een gevestigde onderneming met geloofwaardigheid.

Zeker weten dat:

De lettergrootte van de tekst moet afhangen van de hoeveelheid informatie die wordt overgebracht; als je bijvoorbeeld schrijft over iets als “De voordelen van investeren in ons bedrijf”, dan moet er meer ruimte overblijven voor de lezer om deze tekst te lezen zonder zich overweldigd te voelen door alle andere informatie op de pagina. Het kleurenschema moet overeenkomen met je merk kleuren en logo, zodat mensen ze aan elkaar kunnen koppelen. Ten slotte zal het hebben van veel verschillende links of menu-items op de pagina je lezers in verwarring brengen en ertoe kunnen leiden dat ze je site verlaten.

Wat is een responsive webdesign?

Een responsive webdesign is een website-ontwerp dat inspeelt op de grootte van het apparaat (computer, tablet of mobiel) waarop het wordt gepresenteerd. Dit betekent dat de site ofwel vergroot of verkleind wordt, afhankelijk van het schermformaat waarop deze beter wordt weergegeven, of dat er andere inhoud wordt weergegeven, afhankelijk van waar je de site bekijkt. Door responsive webdesign te gebruiken, geef je je lezers de best mogelijke browse-ervaring.

Hoe belangrijk is een goed webdesign?

Een goed webdesign is cruciaal voor elk bedrijf. Onthoud dat meer dan 80% van de internetgebruikers zal beslissen van welke site ze gaan kopen op basis van het ontwerp van de website. Je moet ervoor zorgen dat je website zo aantrekkelijk mogelijk is en de aandacht van mensen trekt zodra ze erop terechtkomen. Zo krijg je veel meer omzet dan wanneer je geen goed webdesign hebt. Website laten maken met een uniek webdesign is dus zeer belangrijk!

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl