Waarom je eerst je persoonlijke leven op orde moet hebben voor je een onderneming start

Waarom je eerst je persoonlijke leven op orde moet hebben voor je een onderneming start

Een onderneming wordt door vele ondernemers ook wel hun kind genoemd. Het is namelijk iets wat niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Het is ook iets dat begint en groeit. Geef je de onderneming weinig tijd en energie dan kan het behoorlijk tegen gaan vallen. De basis moet dus goed zijn. Dus stel je hebt problemen met je vriendin dan is het verstandig om eerst relatietherapie den haag te gaan doen en dat op orde te krijgen want een onderneming is heel stressvol. Daar kan niet nog eerst heel veel problemen vanuit het thuisfront bijkomen. Dus zorg ervoor dat je je persoonlijke leven op orde hebt en begin dan je onderneming.

De vrijheid van een eigen onderneming 

Als je je eigen bedrijf hebt dan kun je natuurlijk, afhankelijk van je werkzaamheden, werken waar en wanneer je maar wilt. Jij bepaalt immers wanneer je met klanten afspreekt, wanneer je inkopen doet, en zelfs hoe laat je opstaat en wanneer je gaat lunchen. Dit is een van de belangrijkste redenen dat mensen starten met een eigen bedrijf. Het levert je heel veel vrijheid op, vrijheid die veel mensen ontzettend nodig hebben. Als je een bedrijf hebt waarin je enkel online hoeft te werken, kun je zelfs de hele wereld rondreizen en werken in welk land je ook maar zou willen. 

Financiële voordelen van een eigen onderneming 

Er zijn niet alleen menselijke voordelen maar ook financiële, zeker in nederland is dat ontzettend zo. In ons land biedt men ondernemers ontzettend veel interessante aftrekposten waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt. Het bedrag aan het einde van de streep is dus hoger in verhouding tot wat je zou verdienen met een normale baan met exact dezelfde werkzaamheden. Bovendien betalen klanten jou een hoger uurtarief dan wat je bij een baan betaald zou krijgen, omdat jouw werkgever natuurlijk ook een deel daarvan in zijn zak stopt. Als het bedrijf van jou is dan heb je bovendien geen financieel plafond. Je kunt oneindig ver groeien, wat doorgaans niet mogelijk is in je salaris bij een vaste baan.

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl