Wat heb je nodig voor groei in linkbuilding?

Wat heb je nodig voor groei in linkbuilding?

Linkbuilding is niet simpel. Je moet hiervoor de kennis hebben en de tijd nemen om een succesvolle linkbuilding campagne te kunnen opstellen. Hier geven wij enkele tips om jou op gang te zetten.

Autoriteit creëren

Linkbuilding is het gebruiken van links op andere sites die dan verwijzen naar jouw eigen website. Je moet gebruik maken van relatieve links want anders zal jouw domein autoriteit niet stijgen. De domein autoriteit is een rating van 1-100 die Google geeft aan elke website. Je wilt er dus voor zorgen dat die rating zo hoog mogelijk is. Een manier deze rating te doen stijgen is het plaatsen van kwalitatieve content dat ervoor zorgt dat jouw website meer bezoekers genereert. Je kan dit zelf doen of door een linkbuilding agency laten doen. Deze zullen dan de content voor jou schrijven en plaatsen. Zij hebben ook de kennis om te weten wat wel en niet werkt.

Focus op jouw regio

Om aan internationale linkbuilding te doen in de beginfase van linkbuilding is soms te vroeg. Misschien is de focus leggen op België in zijn geheel leggen iets te vroeg. Je moet ervoor zorgen dat je eerst bent gevestigd op Google in jouw regio vooraleer je kijkt naar België. Indien dit wel het geval is, kan je je gaan focussen op België en als je merkt dat jouw succes groter wordt dan België kan je gaan kijken hoe je kan gaan uitbreiden naar de buurlanden. Het linkbuilding proces op zichzelf is een groeiproces dat je stap voor stap moet doen. Dit neemt tijd.

Gebruik maken van de juiste strategie

Het is belangrijk om te kijken wat je doelen zijn met linkbuilding vooraleer je er aan begint. Je kan niet verwachten dat je met een klein budget direct enorme successen zal zien. Je moet je strategie aanpassen aan jouw budget, relevantie en ook hoe ver je wilt gaan in het hele SEO-verhaal. Hoe groter je budget en hoe meer vertrouwen je hebt in SEO, hoe meer succes je zal zien. Ga je zelf dit allemaal starten of ga je toch hulp vragen aan een linkbuilding agency ? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het maken van een strategie.

Hopelijk heb je met deze tips een mooi beeld van wat je allemaal moet doen voordat je start met een linkbuilding campagne. Tijd en kennis zijn twee factoren die je zeker moet hebben bij linkbuilding.

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *