Welke webhosting kies jij?

Welke webhosting kies jij?

Een website beginnen is meer dan alleen de vormgeving en de domeinnaam kiezen. Je moet ook nog zorgen dat je website er gehost wordt. Het liefst uiteraard bij een betrouwbaar bedrijf waar je geen risico loopt dat de website ineens offline gaat of een storing krijgt. De prijzen van een goedkope webhosting lopen heel erg door elkaar. Het is dus aan te raden om de webhosting bedrijven goed met elkaar te vergelijken om te zorgen dat je niet per ongeluk veels te veel betaald. 

Wat is webhosting?

Webhosting is heel belangrijk voor het opslaan van informatie en multimedia van je website. Om de snelheid en veiligheid te garanderen van de online content van je website is het belangrijk dat je een verantwoorde webhostingbedrijf gebruikt. Je kunt je website ook gratis laten hosten via een bepaalde webhost alleen zijn er dan vele beperkingen. Er zijn vele providers voor webhosting. Hoewel dit in principe afzonderlijke diensten zijn, zorgt een webhosting-provider vaak ook voor de registratie van een domeinnaam en het opzetten van nameservers. 

Web hosting opties

Voor veel mensen is het niet duidelijk dat er verschillende soorten website hosting zijn. Server hosting kan in veel vormen gedaan worden. Een website host is eigenlijk een bedrijf dat de zowel de technologie als de kennis bezit om jouw website op het internet zichtbaar te maken. Een hosting bedrijf beschikt over serverkasten. Op een dergelijke server, de speciale computer, worden kunnen websites gehost worden. Wanneer deze servers dus offline gaat zullen allen aangesloten websites ook offline gaan. Hierom hebben servers eigenlijk altijd een eigen generator waarbij ze niet beïnvloed kunnen worden door de buitenwereld. 

Redactie Geneaweb.nl

Redactie Geneaweb.nl